Blog Roseco

Cine este ROSECO

Paradisul hainelor, visul unei nopți cu stil, sau, cum ne place nouă să spunem, cel mai mare depozit de haine second hand, din România, specializat pe importul, sortarea, reciclarea, comercializarea textilelor angro  și pe distribuția acestora. 

Parteneriate de succes

Auchan, La Majole și Roseco – un parteneriat inițiat pentru a încuraja refolosirea articolelor vestimentare.

Hainele au reprezentat mereu o preocupare majoră în viața omului, însă, impactul pe care industria modei îl are asupra mediului are un preț pe care unii și-l asumă sau nu-l cunosc, însă nu și noi!

Designerii aleg materiale reciclate

Textile au un impact semnificativ asupra mediului în timpul ciclului lor de viață. Cantitatea mare de apă, energie, pesticide și îngrășăminte au făcut din industria textilă mondială una dintre cele mai poluante și producătoare de deșeuri din lume.

Idei de 10, afacere cu haine second-hand: 5 avantaje, 3 ajutoare și 1 plus pentru mediu

Citești acest articol din trei motive: fie ne-ai găsit ca cel mai mare depozit de haine second hand, fie dorești să deschizi o afacere în domeniu cu haine second hand, fie pui în prețul hainelor tale sau a afacerii tale și costul reciclării și a impactului asupra mediului.

Procesul reciclării în industria textilă

Industria de haine noi și materiale textile se situează pe locul doi în topul celor mai mari poluatori din lume?

Roseco Open Days - evenimentul dedicat afacerilor cu textile second-hand

Timp de 5 zile, între 25 și 29 februarie, la Vlaha, în județul Cluj, și-a deschis porțile pentru clienți cel…

Ce porți, ce poluezi și cât costă - de la fast fashion la second hand

Cumpărăm mult, des și de preferat ieftin. Adică am aderat fără prea multe gânduri la fast fashion. Dar asta nu înseamnă deloc că alegem bine, investim inteligent și că vedem în spatele alegerilor noastre.