Țesături sustenabile pe care le purtăm toamna aceasta

Cu nuanțe de aur și stacojiu, magie în aer și frunze de bronz pe sol; Toamna sosește cu parfumul și grația ei. Alegerea ținutelor pe care să le purtăm în acest acest sezon este o sarcină dificilă, deoarece vremea este destul de imprevizibilă în această perioadă a anului. Dacă vara este pentru a arăta cât de grozav arăți fără multe haine, toamna este pentru a demonstra ce poți face cu garderoba ta. Hainele pe care le purtăm în general toamna includ pantaloni din denim și velur, cămăși cu mâneci lungi, jachete, cizme și paltoane.

Un concept cheie al modei de toamnă este layering-ul, un concept care reprezintă purtarea articolelor vestimentare în straturi. Deși este posibil să înțelegeți cu fermitate principiile teoriei culorii sau tehnicile avansate de stratificare, cât de mult știți cu adevărat despre materialele care alcătuiesc îmbrăcămintea destinată temperaturilor scăzute?

,,Țesăturile au scopuri diferite și sunt destinate pentru a fi purtate în diferite perioade ale anului”, spune stilistul Thread Toby Standing.

Iată o defalcare a unora dintre cele mai bune țesături pentru vreme rece despre care veți dori să știți.

 

1. Lâna

Lâna este prima în topul țesăturilor pe care să le purtăm în această toamnă și dintr-un motiv întemeiat. Lâna este un produs natural și complet regenerabil, este o țesătură incredibil de ecologică. În plus, lâna este 100% biodegradabilă și compostabilă. Este un izolator integral care vă ajută să vă mențineți ridicată temperatura corpului.

Fibrele de lână de oaie sunt compuse din molecule de proteine numite keratine, ceea ce o fac extrem de eficientă la captarea aerului și a umezelii, pentru a menține caldură în timpul iernii, dar și răcoare în timpul verii.

Lâna este o țesătură ușoară, rezistentă și durabilă. De fapt, fibrele de lână au o elasticitate naturală care pot rezista să fie îndoite de 20.000 de ori fără a se rupe, un număr mult mai mare decât bumbacul, mătasea sau viscoza.

2. Blana artificială

Blana este pufoasă, caldă și considerată un semn de eleganță sau extravaganță. Problema cu blana reală este însă că un animal își pierde haina. Noi nu vrem să se întâmple acest lucru așa că ne îndreptăm atenția către blana artificială.

Blana artificială este fabricată din fibre sintetice, cum ar fi acril sau poliester; în esență din plastic. Vorbind despre plastic, există o luptă împotriva plasticelor de unică folosință, în special în lumea modei, unele mărci optând pentru utilizarea materialelor reciclate, în locul plasticului, în timpul producției.

Deși blana artificială poate contribui la acumularea plasticului din oceane și din depozitele de deșeuri, mulți susțin că este o alternativă mai bună a blănurilor reale luate de la animale.

Blana sintetică este adesea purtată ca un statement și nu putem nega că nu ne ține de cald atunci când temperaturile sunt scăzute.

  1. Fleece

Fleece-ul este una dintre cele mai populare țesături utilizate de industria modei. Este o țesătură artificială care are un aspect similar cu lâna de oaie. Este o țesătură confortabilă și moale, care nu numai că vă poate ține cald, dar vă poate păstra elegant în timpul iernii. Este respirabil și se usucă rapid, dar nu este rezistent la apă.

Produsele din fleece sau lână ecologică sunt în tendințe din ce în ce mai multe în zilele noastre, ceea ce ajută la reducerea numărului de sticle de plastic din depozitele de gunoi și, prin urmare, este o alternativă viabilă la lână obișnuită.

  1. Bumbacul

Bumbacul este de departe cea mai folosită țesătură pentru îmbrăcăminte, este țesătura celor patru anotimpuri. Este o țesătură purtată pe tot parcursul anului, de la cele mai fierbinți veri la cele mai reci ierni.

Deși bumbacul nu este considerat în mod obișnuit o țesătură pentru vreme rece, există cazuri în care țesătura de bumbac este adecvată.

De ce să purtați bumbac?

Tricourile din bumbac sunt o piesă de bază în garderoba fiecăruia. În special pentru toamnă, un tricou din bumbac cu mânecă lungă este un strat casual, dar elegant, pe care îl poți purta ca atare sau sub o vestă matlasată.

  1. Catifeaua

Catifeaua este uneori denumită „țesătura omului sărac”. Acest material ondulat a devenit popular în Franța și Anglia în anii 1700, unde a fost numit corde du roi sau „cordonul regelui”.

Este o țesătură moale și durabilă, care se distinge prin creste subțiri sau groase numite ,,wales”, care parcurg lungimea țesăturii. Este confecționată din fire tăiate în grămezi care au fost țesute și tăiate în corzi.

În zilele noastre este o țesătură populară pentru pantaloni care sunt potriviți pentru vremea rece, atât toamna cât și iarna. În cele din urmă, catifeaua nu este doar funcțională, ci și elegantă, dacă este purtată adecvat. Este țesătura perfectă de toamnă târzie sau iarnă, suficient de groasă pentru a vă menține cald, suficient de moale pentru a vă menține confortabil și suficient de texturată pentru a vă menține elegant.