Idei de 10, afacere cu haine second hand: 5 avantaje, 3 ajutoare si 1 plus pentru mediu

Citești acest articol din trei motive: fie ne-ai găsit ca cel mai mare depozit de haine second hand, fie dorești să deschizi o afacere în domeniu cu haine second hand, fie pui în prețul hainelor tale sau a afacerii tale și costul reciclării și a impactului asupra mediului.

Oricare e motivul pentru care ești aici, credem că  merită să explorezi informația cea mai actuală despre modă, afaceri și viitor. Al tău și al mediului, combinația care poate aduce profit și generațiilor care vin.

Începem cu tine: 

  • Ești conștient că o afacere mică poate suplimenta venitul tău?
  • Vrei o opțiune simplă de a îmbina ceea ce știi cu ce se cere în piață?
  • Vezi constant magazine second hand și cu haine vintage și vrei să știi cum și dacă merg?
 

Suntem Roseco, cel mai mare depozit de haine second hand specializat pe importul, sortarea, reciclarea, comercializarea textilelor en-gros și pe distribuția acestora.Și avem pentru tine o idee de afacere, pentru un viitor mai ușor de trecut ca antreprenor. 

Afacere cu haine second hand: 5
avantaje

  1. A fi și online și offline

Da, este un avantaj când afacerea ta poate trece de la offline la online, așa cum am văzut în pandemie. Iar genul acesta de boutique sau magazin poate face această tranziție, cu succes. O statistică în America spune că 31% a fost creșterea listărilor de haine second hand pe imensa platformă eBay în ultimii 3 ani. 

Un articol în Cosmopolitan UK arată că piața online de haine second hand fashion va crește cu 69% din 2019 în 2021.

Și noi am simțit trendul și am dechis mai multe depozite în România, în Mureș și Cluj.

  1. Afacere care se adaptează nu doar trendului cu reducere de impact asupra mediului, ci și economiei. 

Tot legat de unde merge economia, e liniștitor să știi că piața de afaceri cu haine second hand e tot în creștere. Conform thredUP, cel mai mare site cu informații din industrie, în raportul anual, piața second hand va depăși multe segmente de magazine de modă clasice până în 2024.

“Există puține îndoieli că obiceiurile de cumpărare se vor schimba după pandemie, devenind mai deliberate, atât din necesitatea economică, cât și dintr-o schimbare a valorilor.” The New York Times, pentru thredup.com 

  1. Vintage e un avantaj al second hand 

Ideea despre second hand s-a schimbat, iar acum poți găsi în aceste mixuri alese de haine mici comori. Fie donate, fie din colecții vechi, vei reuși să aduni acele piese care sunt căutate ca vintage.

 

O afacere cu rochii vintage care a prins avânt în București pune punctul pe i când vine vorba de cum este percepută afacerea cu haine second hand:

”dacă alegi să porți o haină second hand ești sigură că n-o să mai găsești pe altă persoană același lucru la fel.”

  1. Ferit de criză

Asta spune Georgiana Șapartoc, antreprenor în acest domeniu și suntem de acord că pentru asta va fi aleasă marfa ta, odată ce deschizi magazinul. Sau va fi unul dintre motive.

Pentru că tot vorbim de economie, să îți spunem de ce afacerea ta va avea șanse de a continua. Conform raportului thredup.com, 4 din 5 oameni spun că vor trece la a cumpăra second hand când se gândesc la economii. 79% din cumpărători declară că vor reduce bugetul de haine în următoarele 12 luni, iar 2 din 3 oameni care nu și-au vândut niciodată hainele acum sunt dispuși să o facă pentru bani suplimentari.

  1. Reciclare, mediu, mândrie

Afacerile cu haine second hand ajută mediul. Devin motiv de mândrie, susținut tot mai des ca obicei al unui lifestyle responsabil, de vedete. De la Gwyneth Paltrow care a purtat o rochie vintage Valentino la Emmy, la Kim Kardashian și surorile sale, care au lansat afacere de haine second hand, trendul și percepția despre a cumpăra second hand s-a schimbat.

DETALIU: Meghan Markle și Amal Clooney cumpără haine de la același vintage dealer din UK, iar pentru serialul apreciat Big Little Lies designerul de costume a ales magazine second hand cu haine de lux pentru a asigura garderoba pentru show-ul HBO.

Anna Wintour, editor VOGUE din 1988, este printre vocile care spun second hand e cool și e de preferat.

„[Totul este] să apreciezi hainele pe care le deții și să le porți din nou și din nou, și poate să le dai fiicei tale sau fiului tău pe viitor.”

3 Întrebări despre afacerile cu haine second hand

 

  1. Se poate trai dintr-o afacere cu haine second hand? 

Te temi poate de chirii, de spațiu, de sezonalitate și de cum și ce să alegi. Dar de partea de spațiu și posibilitatea de a trece online am vorbit, afacerea poate fi cât de mare vrei tu, iar consultanță pentru ce și cât să cumperi ți-o oferim noi, la Roseco, așa cum facem cu zecile de clienți care ne aleg.

 

2. Mai caută oamenii haine second hand pe net?

Da. Nu te teme. Am făcut noi căutarea pentru tine. Conform lyst.co.uk, cel mai mare motor de căutare fashion din lume, 2019 a adus o creștere de 75% an de an, cu o medie de 27.000 de căutări de modă durabilă în fiecare lună. Denim și sneakers au fost cele mai căutate categorii de produse.

Asta o știm și noi, pentru că la Roseco Open Days, unde ne-am întâlnit cu antreprenorii din industrie, aceștia au căutat și ales și colecțiile noastre de jeans și încălțăminte second hand.

3. Ce cumpără clienții unor astfel de afaceri și de unde știu EU ce să aleg? 

Pentru magazinul tău fizic sau online, te poți decide pe un sortiment (doar tricouri), un specific sau pe un mix de produse.

Clienții pe care îi avem în domeniu cumpără de la Roseco orice le place, iar gusturile țin de locație, de sezon și de trenduri. Așadar noi ținem organizate produse de sezon, iar antreprenorii pot alege stocurile de marfa într-un mod intuitiv, astfel oferind o varietate mai mare în magazin.

 

Afacere cu haine second hand: 3 ajutoare

 

  1. Costul de deschidere al unei afaceri poate fi motivul pentru care spui HAI sau PAS.

Și am realizat, în experiența noastră de zeci de ani alături de antreprenori mici sau mari, afaceri de familie sau rețele naționale, că putem să ne adaptăm alături de tine, pentru un start de succes. Începi cu cât te simți confortabil, crești cu cât crezi necesar sau ți se cere.

Suntem alături de tine.

 

  1. Un singur furnizor pentru afacerea mea.

E de ajutor să ai cât mai puține bătăi de cap în afacere.

Roseco, depozit cu haine second hand de calitate, vine cu ajutor pe partea de consultanță, alegere și consiliere. ROSECO este partenerul cu 2 depozite, în Vlaha, jud. Cluj sau Tg.Mures! Și mai mult decât să oferim colecții mix sau încălțăminte second hand, stăm aproape de antreprenorii care ne aleg ca partener de drum în afacerile lor cu haine second hand de calitate.

 

  1. Găsești platforme care oferă site-uri la cheie, special pentru acest domeniu de vânzare haine second hand.

Așa cum găsim la blugento și în articolul despre cum poti incepe sa vinzi online haine si accesorii simplu si rapid.

Și mai mult decât platforme, așa cum spuneam la avantajele afacerii cu haine second hand, poți trece de la târguri, la grupuri de facebook, și înapoi la online când vrei tu.

În acest articol din republica.ro  vezi un articol interesant despre ce să cauți la haine second hand, cum să le alegi, unde să le vinzi sau donezi, cum să atragi clienții, într-un ghid al amatorului de haine second hand.

 

Plus pentru mediu și viitor 

– afacerile cu haine second hand sunt responsabile cu mediul –

Plusul de care vorbeam mai sus pentru afacerile cu haine second hand este cel pe care multe afaceri nu îl au.

Suntem obișnuiți cu resursele irosite, cu a pune pe lista de avantaje profitul și ușurința dintr-o afacere. Odată plecat de la noi produsul, nu ne mai gândim la viața sa în circuitul mediului înconjurător. Sau cel puțin așa e în majoritatea industriilor și afacerilor.

Dar în afacerile cu haine second-hand, faci mai mult decât profit. Ajuți mediul. 

Ești parte dintr-un circuit care redă viață hainelor care mai pot fi încă purtate. Ca vintage, ca opțiuni ieftine la branduri scumpe, ca a doua șansă pentru materiale care rezistă: pielea, lână, cașmirul, denimul.

Tot ce nu primește altă viață se reciclează. Și reciclarea de textile este încă un coșmar tehnologic. Iar până optimizăm acel proces, a vinde hainele care mai au viață este soluția de PLUS pentru mediu. 

Hainele, textilele, trec prin proces în : Producție – Vânzare ca bunuri – Purtare – Aruncare și Colectare – Reciclare de către un depozit prin separarea în piese ce pot deveni motorul afacerii tale cu haine second hand și textile ce pot fi reconvertite sau incinerate.

Procesul durează ani, pentru tine durează câteva zile să alegi să faci parte dintr-un domeniu ce crește, ajută și arată că te preocupă: atât independența ta financiară, cât și mediul înconjurător.

Mai multe Informații despre reciclarea textilelor în articolul de mai jos: 

https://roseco.ro/procesul-reciclarii-in-industria-textila/

Iar pentru consultanță în deschiderea unei afaceri second hand, ia legătura cu unul dintre colegii noștri, aici: 0744 791 632 / sales@roseco.ro

Spune-ne și tu povestea  ta pe Facebook Roseco – depozit second hand România,  iar noi o publicăm, dacă dorești, pentru a continua să trecem peste miturile despre hainele second hand.