Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek

A bejelentkezéskor, valamint ennek a weboldalnak, a továbbiakban Oldal, a használatakor Ön elfogadja a fenti általános szerződési feltételeket, ezért kérjük, hogy olvassa el figyelmesen azokat!

Ezen általános szerződési feltételeket az Ügyfeleink részére fogalmaztuk meg – olyan jogi személyek, akikkel szerződéses kapcsolatban állunk, legyen szó Kereskedelmi adásvételi szerződésről, vagy Szolgáltatási szerződésről, de ugyanakkor ezek az általános szerződési feltételek minden természetes személyre is vonatkoznak, akik erre az Oldalra látogatnak.

Az oldalon keresztül a termékeink eladása és az azokat illető információszerzés ugyanúgy szól a magánszemélyeknek, mint a jogi személyeknek.

 

  1. A Társaság adatai:

S.C. ROSECO S.R.L., román jogi személy, amely a román törvények előírásainak értelmében törvényesen jött létre, székhelye: com. Săvădisla (Tordaszentlászló község), sat Vlaha (Magyarfenes falu), nr. 22, jud. Cluj (Kolozs megye), Cégbejegyzési száma: J12/2211/1994, adószáma: 6053730, adoazonosító jele: RO, banszámlaszáma: RO33 RZBR 0000 0600 1376 6912, melyet a Raffeisein Bank Cluj-Napoca-i (kolozsvári) bankfiókjában nyitottak, a használt textilek és lábbelik területén tevékenykedik forgalmazói minőségben, a továbbiakban Társaság.

A S.C. ROSECO S.R.L. a következő termékcsoportokat forgalmazza: ruházati cikkek, lábbelik, textilek otthoni használatra, kiegészítők, sportcikkek, a felsorolás nem csak ezekre a termékekre korlátozódik.

A S.C. ROSECO S.R.L. fenntartja a jogot, hogy bármelyik pillanatban leállítsa bármelyik, az előbbiekben felsorolt termékkategória forgalmazását, illetve hogy újabb termékkategóriák forgalmazásába kezdjen anélkül, hogy köteles lenne az Ügyfelet erre vonatkozóan tájékoztatni.

 

  1. Meghatározások:

 

Ügyfél: az a jogi személy, akivel a Társaság szerződéses kapcsolatban áll, legyen szó Kereskedelmi adásvételi szerződésről, vagy Szolgáltatási szerződésről, aki szakmai célokból kifolyólag látogat el az Oldalra, illetve az a természetes személy, aki ellátogat az Oldalra, akik elfogadták a jelen Oldal Felhasználási Feltételeit, megfelelve ebben az értelemben a regisztrálási és bejelentkezési folyamat követelményeinek, Rendelést vagy Árajánlatkérést kezdeményeztek és adtak le, illetve igényeltek.

Törvénytelen használat: az Oldalnak a szakterület gyakorlatától eltérő, szabály- és törvényellenes használatát jelenti, illetve bármilyen olyan használatát, amely a Társaság és/vagy a ROSECO márka számára károkat okozhat, amely márka a S.C. ROSECO S.R.L. bejegyzett márkája.

Rendelés/Árajánlatkérés: ez egy elektronikus dokumentum, amely azt követően jön létre, hogy az Ügyfél ellátogatott az Oldalra, ami egy kommunikációs forma a Társaság és az Ügyfél között, mivel az Ügyfél kiválasztja a Társaság által forgalmazott termékeket.

 

  • Felhasználási feltételek

Az erre az Oldalra látogató Ügyfeleket megkérjük, hogy olvassák el figyelmesen az alábbiakban bemutatott felhasználási feltételeket:

Ezek az „Általános Szerződési Feltételek” a minimálisan alkalmazandó előírások, az Oldal felhasználása az érvényben lévő törvénykezés általános előírásai értelmében kell történjen.

A felhasználási feltételeket a Társaság bármikor módosíthatja az Oldal frissítése révén, ezek a módosítások pedig azonnali hatállyal kötelező jellegűvé válnak minden Ügyfél számára.

Az Oldalra való látogatáskor az Ügyfelek egyetértenek azzal, hogy tiszteletben tartják a továbbiakban kifejtett általános szerződési feltételeket és az alkalmazandó törvényeket.

 

  1. A rendelések lebonyolítása az Oldalon keresztül

 

A Szerződés

Egy Rendelés leadásakor, illetve egy Árajánlat igénylésekor az Oldalon keresztül az Ügyfél egyetért azzal a kommunikációs formával (e-mail), amely segítségével a Társaság az Oldalon keresztül lebonyolítja a különböző műveleteket. A szóban leadott rendelések esetén a Társaság nem fogadja el a kézbesítés hiányára, illetve a hibás kézbesítésre vonatkozó reklamációkat és panaszokat.

Amennyiben a Társaság visszaigazolja egy Rendelés teljesítését, ez maga után vonja a Rendelés feltételeinek teljes mértékű elfogadását.

Egy rendelés Oldalon keresztül történő leadásának vagy egy árajánlat igénylésének a szakaszait külön bemutatjuk az Árak link keretén belül.

A jelen általános szerződési feltételek előírásai, valamint a Kereskedelmi adásvételi szerződések/Szolgáltatási szerződések előírásai képezik a leadott és visszaigazolt rendelések alapját.

 

A termékek/szolgáltatások ára

A termék/termékek, illetve a szolgáltatás/szolgáltatások árai megfelelnek az Oldalon közzétett áraknak, illetve az Árajánlatban megküldött áraknak.

A Társaság fenntartja jogot, hogy minden Ügyfelének speciális árat szabjon meg a termékekre/szolgáltatásokra, amelyek különbözhetnek az Oldalon említett áraktól. A termékek/szolgáltatások árát a Társaság bármikor módosíthatja, az Ügyfelet pedig erre vonatkozóan az Adásvételi szerződésbe foglalt feltételek szerint értesíti. Annak érdekében, hogy alkalmazható legyen, a termék/szolgáltatás ára őszinte és komoly kell legyen. Tehát a Társaság felhívja a figyelmet arra, hogy vannak esetek, amikor – az Oldal nem megfelelő működése vagy egyéb hibák miatt – az oldalon megjelenő ár nem a reális ár. Ezekben az esetekben a Társaság tájékoztatja az Ügyfelet a helyes ár tekintetében.

Az ár tartalmazza az ÁFÁ-t.

 

Szállítási és fizetési módok

Szállítás

Az Ügyfél átveheti a terméket/termékeket a S.C. ROSECO S.R.L. raktárában, melynek címe: sat Vlaha (Magyarfenes falu), nr. 22, com. Săvădisla (Tordaszentlászló község), jud. Cluj (Kolozs megye), vagy a Marosvásárhelyen található raktárban, melynek címe: Târgu Mureș (Marosvásárhely), str. Budiului, nr. 68, jud. Mureș (Maros megye), illetve a termék/termékek kiszállíthatók az Ügyfélnek a Társaság által vagy az Ügyfél által választott futárszolgálat révén vagy a Társaság által megállapított kiszállítási útvonalon. A szállítási díjat a választott szállítási mód függvényében határozzuk meg. A rendelés viasszaigazolásakor a Társaság közli az Ügyféllel a szállítási díj értékét. A Társaság fenntartja a szállítási díj módosításának a jogát az Ügyfél által leadott rendelés értékének függvényében.

A termék/termékek átvételével, valamint szállításával kapcsolatos konkrét módokat és feltételeket minden ügyfél esetében külön rögzítik.

Azon Ügyfelekhez történő házhozszállítás esetén, akik a Társaság által meghatározott szállítási útvonalon tartózkodnak, a szállítás díját a Társaság állja abban az esetben, ha az Ügyfél pontosan a szállítási útvonalon tartózkodik és egyetért azzal, hogy az illető útvonalon történő szállítás napján kapja meg az árut. A rendeléseket abban az esetben szállítják ki, ha a rendelés visszaigazolása a gépjárműre történő felrakodásig, illetve az elindulásig megtörténik, a mennyiség függvényében.

Azon eset kivételével, amikor a Társaság és az Ügyfél másképp egyeznek meg, a Társaság abban a pillanatban, amikor az Ügyfél által megrendelt termékeket átadta az Ügyfél képviselőjének vagy a futárszolgálatnak, mentesül az ügyfél által megrendelt termékekre vonatkozó kockázatoktól és felelősségtől.

A Társaság biztosítja a termékek megfelelő csomagolását, valamint a kísérő dokumentumok megküldését az Ügyfélnek (számla, azon iratok, amelyeket az érvényben lévő törvények értelmében a termékhez/termékekhez kell mellékelni).

A Társaság csak Románia területén szállítja ki a termékeket.

 

Fizetési mód

A fizetési módot, ahogyan az Ügyfél kifizeti a Társaságnak a megrendelt szolgáltatásokat/termékeket, minden esetben külön határozzák meg az Adásvételi szerződés keretén belül (készpénzes fizetés a Társaság székhelyén, rövid lejáratú váltó).

Fizetés a Társaság székhelyén: a termék/termékek kifizetésére az Ügyfél általi átvételüket követően kerül sor abban az esetben, ha az Ügyfél személyesen jelenik meg a Társaság székhelyén, hogy megvásárolja a terméket. A kifizetés a Társaság székhelyén található pénztárban történik.

Fizetés Fizetési meghagyás révén: a fizetésre az áru megrendelésének visszaigazolásakor kerül sor, amikor az Ügyfélnek igazolnia kell a termékek kifizetését úgy, hogy elküldi a Fizetési Meghagyást a sales@roseco.ro e-mail címre annak érdekében, hogy a megrendelt árut kiszállíthassuk a rögzített feltételeknek megfelelően.

 

Visszaküldési feltételek

Abban az esetben, ha a termékek átadásának-átvételének pillanatában nagyobb eltéréseket észlelnek, egy jegyzőkönyvet vesznek fel, amelyet mindkét fél képviselője aláír.

Az Ügyfél a kiszállított termék/termékek minőségi/mennyiségi hiányosságaira vonatkozó reklamációit írásban kell rögzítse a termékek átadásának-átvételének pillanatában és azokat faxon keresztül meg kell küldenie a Társaságnak.

A Társaság nem vállal felelősséget azon mennyiségi, minőségi hiányosságokkal rendelkező és ebből az okból kifolyólag a reklamáció tárgyát képező termékért/termékekért, amennyiben ezeket újból értékesítették vagy kibontották az eredeti csomagolásukból, és/vagy nem tartották be a Társaság által pontosított használati utasításokat.

A Társaság az Ügyfél reklamációját a visszaküldött termékek átvételét és ellenőrzését követően orvosolja, abban az esetben pedig, amikor úgy gondolja, hogy az Ügyfél reklamációja megalapozott, a hiányosság megallápításának napjától számított 72 órán belül kicseréli a termékeket.

A Társaság csak olyan zsákok visszaküldését fogadja el, amelyek az eredeti állapotukban és az eredeti csomagolásukban érkeznek vissza, nem pedig kivágva, kicsomagolva vagy összekeverve.

 

Szállítási határidő

Abban az esetben, ha nem lehet betartani a szállítási határidőt, a Társaság értesíti az Ügyfelet a szállítás becsült végső határidejét illetően.

Abban az esetben, ha a Társaság a termékek kiszállítását illetően hibás információkat kap, a Társaság megtagadhatja a kiszállítás teljesítését anélkül, hogy ez a Szerződés megszegésének számítana, illetve a Megrendelés teljesítésére újabb határidőt szabhat meg.

A Társaság csak akkor fedezi a szállítási díjat, ha az Ügyfél a Társaság által meghatározott útvonalon tartózkodik, valamint ha az Ügyfél által a kiszállításra kiválasztott nap egybeesik azzal a nappal, amikor a Társaság az Ügyfél területére szállít.

 

Titoktartási feltételek

A Társaság személyes jellegű adatokat dolgoz fel, összegyűjti az Ügyfelektől a Szerződés végrehajtásához szükséges személyes adataikat, és köteles betartani a személyes adatok feldolgozására és a szabad adatforgalomra vonatkozó 677/2001 számú Törvény rendelkezéseit.

A Társaság birtokában lévő adatokat a Társaság adatbázisában tárolják, a Társaság pedig köteles mindent megtenni annak érdekében, hogy megvédje ezeket az adatokat a véletlenszerű megsemmisüléstől, illetve a törvénytelen felhasználástól.

A Szerződés teljesítése érdekében a Társaság az Ügyfelektől begyűjtött személyes adatokat továbbítja annak a futárszolgálatnak, amelyik a termékeket kiszállítja, valamint azoknak a banki intézményeknek, egységeknek, amelyeken keresztül történnek az on-line kifizetések, ezek az adattovábbítások nem számítanak a 677/2001 számú Törvény előírásainak megszegésének.

 

A Társaság felelőssége

A Társaság nem felelős az Ügyfél által elszenvedett veszteségért akkor, ha betartotta a jelen általános szerződési feltétetek, valamint az Adásvételi szerződés/Szolgáltatási szerződés előírásait.

A Társaság nem vonható felelősségre azon károkért, amelyek amiatt keletkeztek, hogy nem működött az Oldal, vagy amiatt, hogy az Oldalon megjelenő bizonyos linkek nem voltak elérhetőek.

A Társaság nem felelős semmilyen közvetlen és/vagy közvetett kárért, amelyet az Ügyfél vagy bármilyen harmadik fél elszenvedhet ezen általános szerződési feltételek alapján, abban az esetben, ha az ezekből a feltételekből származó összes kötelezettségét teljesíti. A Társaság nem felelős semmilyen közvetlen és/vagy közvetett kárért, amely a termékek kiszállítását követően azok használatából ered és főként nem felelős a termékek kiszállítását követően azok elvesztéséért.

A megvásárolt termék/termékek hiányosságaira vonatkozó reklamációkat jelezheti a következő e-mail címen: sales@roseco.ro

 

Vis maior

A felek egyike sem felelős a kötelezettségeinek elmulasztásáért/késedelmes/nem megfelelő teljesítéséért, amennyiben ez a teljesítés/mulasztás egy vis maior esemény számlájára írható, ahogyan azt az érvényben lévő törvény szabályozza.

 

Az alkalmazandó törvény – törvénykezés

Ezek az általános szerződési feltételek, valamint a Szerződés is a román törvényeknek vannak alávetve. A Társaság és az Ügyfél között felmerülő esetleges jogvitákat baráti úton orvosolják, amennyiben ez nem lehetséges, a jogviták a kolozsvári bíróság hatáskörébe tartoznak.

 

Szellemi tulajdonjogok

Minden, az ezen Oldalon megjelenő anyag a Társaság kizárólagos szellemi tulajdonát képezi. Ezeket az anyagokat nem lehet lemásolni vagy sokszorosítani. Ugyanakkor az Oldal teljes lapjai kinyomtathatóak abban az esetben, ha szigorúan személyes célokra használják fel azokat.

Anélkül, hogy szemet hunynánk az előbb említettek általános alkalmazhatósága fölött, esetenként a Társaság lehetőséget adhat arra, hogy letöltsenek háttérképeket, képernyőkímélőket vagy egyéb gyakorlati programokat az Oldalról.

 

Személyes adatok feldolgozása

A S.C. ROSECO S.R.L. személyes adatok feldolgozója, 26901 szám alatt van bejegyezve.

A S.C. ROSECO S.R.L. megőrzi az Ön személyes jellegű adatait és kizárólag reklám és marketing célokra használja fel azokat, valamint abból a célból, hogy értesítse az Ügyfeleit az oldal működésével kapcsolatos szempontokat, illetve az ajánlatokat illetően.

A személyes jellegű adatokon minden olyan információt értünk, amelyek az azonosított, illetve az azonosítandó természetes személyre vonatkoznak. Egy azonosítható személy az a személy, aki közvetlen vagy közvetett módon azonosítható, sajátos módon egy azonosító szám alapján, illetve az identitására vonatkozó egy vagy több fizikai, élettani, lelki, gazdasági, kulturális vagy társadalmi tényező alapján.

A személyes adatok feldolgozása magába foglal minden olyan műveletet vagy műveletek sorozatát, amelyeket a személyes adatokkal végeznek automata vagy nem automata eszközök felhasználásával, mint például gyűjtés, rögzítés, rendezés, tárolás, adaptálás vagy módosítás, bányászás, megtekintés, felhasználás, harmadik feleknek való felfedés továbbítás, szétszórás vagy bármilyen más módszer révén, egymás mellé rendelés vagy kombinálás, blokkolás, törlés vagy megsemmisítés.

A Társaság csak az Ügyfelek által önkéntesen megadott személyes adatokat rögzíti.

A személyes adatok feldolgozására és a szabad adatforgalomra vonatkozó, módosított és újraközölt 677/2001 számú Törvény rendelkezéseinek értelmében a Társaság köteles az Ügyfelek által megadott személyes adatokat biztonságos körülmények között kezelni és csak a pontosított célokra felhasználni.

A Társaság tiszteletben tartja minden, az Oldalra látogató személy adatainak bizalmas jellegére vonatkozó jogát.

A személyes adatok feldolgozására és a szabad adatforgalomra vonatkozó, módosított és újraközölt 677/2001 számú Törvény rendelkezéseinek értelmében a S.C. ROSECO S.R.L. köteles az Önök által megadott saját személyes adataikat, vagy egy családtagjuk vagy más személy személyes adatait biztonságos körülmények között kezelni és csak a pontosított célokra felhasználni.

Az adatgyűjtés célja a reklám és a marketing. Ön köteles/nem köteles megadni az adatait, amelyekre a Társaságnak azért van szüksége, hogy tájékoztassa az Ügyfeleit a https://roseco.ro-n létrehozott felhasználójuk helyzetét illetően, a megrendeléseik állapotát illetően, valamint a kínált termékek és szolgáltatások értékelését illetően. A heti hírlevél révén a Társaság értesítheti az ügyfeleit az aktuális ajánlatokról, küldhet gratulációkat, ajándékutalványokat vagy egyéb speciális üzeneteket. Az Ügyfél beleegyezik, hogy a Társaságtól kereskedelmi vagy tájékoztató jellegű üzeneteket kapjon (ajánlatokat, promóciókat, a Társaság és a Társaság cégcsoportjához tartozó harmadik felek tevékenységeire vonatkozó reklám- és marketingüzeneteket) a Társaságnak megadott e-mail címre.

A rögzített információkat a Társaság használja fel és csak a következő címzettekkel közlik azokat: a Társaság szerződéses partnerei, valamint a Társasággal egy csoportba tartozó egyéb vállalatok.

Az Oldalra való feliratkozás/egy Rendelés leadása/ egy Árajánlat kérése révén, valamint az űrlapok keretén belül a személyes adatok megadása révén az Ügyfelek kijelentik, hogy egyetértenek azzal, hogy a személyes adataikat bevezessék a Vállalat adatbázisába, valamint félreérthetetlenül beleegyeznek abba is, hogy minden személyes adatukat tárolják és felhasználják a következő célokra:

□ marketing tevékenységek tájékoztató vagy kereskedelmi jellegű üzenetek formájában (ajánlatok, promóciók, a Társaság és a Társaság cégcsoportjához tartozó harmadik felek tevékenységeire vonatkozó reklám- és marketingüzenetek) a Társaságnak megadott e-mail címre.

□ versenyeken, promóciókon való részvétel;

□ nem kereskedelmi jellegű vagy adminisztratív jellegű üzenetek továbbítása (az Oldalon történő változásokat illetően, ügyvezetést, kezelést illetően stb.);

□ belső statisztikák, amelyek a kínált szolgáltatások, valamint az Oldal kinézetének a minőségének a javítására szolgálnak, valamint új jellegzetes elemek megalkotásához, promóciókhoz, funkcionalitásokhoz és egyéb új szolgáltatásokhoz szükségesek.

A 677/2001 számú Törvény értelmében az Ügyfeleknek joguk van a tájékozódáshoz (12. cikkely), az adatokhoz való hozzáféréshez (13. cikkely), a beavatkozáshoz (14. cikkely), az ellenszegüléshez (15. cikkely), ahhoz, hogy ne legyenek egyéni döntéseknek alárendelve (17. cikkely), valamint ahhoz, hogy az igazságszolgáltatáshoz fordulhassanak (18. cikkely). Ugyanakkor Önnek joga van ellenállást kifejteni a személyes adatainak feldolgozását illetően és kérheti azok törlését. Ezen jogok gyakorlása érdekében bárki címezhet egy írott, keltezett, aláírt és a következő címre megküldött kérést: S.C. ROSECO S.R.L., sat Vlaha nr. 22, comuna Săvădisla, jud. Cluj.

 

Egyebek

A jelen általános szerződési feltételek rendelkezései az Ügyfél és a Társaság között létrejött Adásvételi szerződés/Szolgáltatási szerződés rendelkezéseivel együtt alkalmazandóak.

A jelen általános szerződési feltételek rendelkezései előnyt élveznek az Adásvételi szerződésben/Szolgáltatási szerződésben rögzített előírásokkal szemben.

Azon pontokra vonatkozó előírások, amelyek nem foglaltattak bele a jelen általános szerződési feltételekbe, illetve nincsenek különösképpen szabályozva ezek keretén belül, az Adásvételi szerződésben/Szolgáltatási szerződésben rögzített előírások által lesznek szabályozva.

 

Köszönjük, hogy ügy döntöttek, hogy ügyfeleink lesznek!