Despre noi5

Despre noi

Compania Roseco este o afacere familială înființată în anul 1991. Compania s-a specializat atât pe import, sortare, reciclare, vânzare en-gros de haine second-hand, cât și pe distribuție de textile. Importator pe piata românească, Roseco este situat în două locații din România, unul în localitatea Vlaha din judeţul Cluj și unul în Târgu Mureș, fiind unul dintre cei mai mari reciclatori și vânzători de textile din România.

Centrul de sortare a fost proiectat pentru a încorpora cele mai eficiente sisteme de prelucrare și vânzare din industrie.
În medie, compania sortează și reciclează peste 420 de tone de textile pe lună. Fiecare produs este sortat manual de către personalul calificat din cadrul companiei.

Misiunea noastră:
este ca în colaborare cu autoritățile locale și companiile de gestionare a deșeurilor, să obținem soluții inovatoare cât mai efeciente pentru gestionarea deșeurilor. Înțelegem necesitatea de a identifica și implementa soluții sustenabile de reciclare a textilelor uzate. Întelegem și suntem conștienți că trebuie să ne impunem o conduită responsabilă față de mediul înconjurător.

Viziunea noastră:
este de a deveni lideri absoluți pe piață în ceea ce privește standardele înalte de servicii și calitate și de a optimiza rutele de distribuție pentru a putea deservi şi satisface nevoile clienţilor noştri

Filozofia noastră:
constă în responsabilitatea față de mediu. Recunoaștem că acest lucru contribuie puternic la succesul nostru pe termen lung al companiei, de aceea ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile noastre și dorim să fim un model demn de urmat fie prin produsele noastre, fie prin acțiunile noastre.


Despre_noi

Compania în cifre

 

26
21
200+
8k
170
600+
2750
26 de ani de experiență
21 tone/zi de materie primă prelucrată si reutilizată
13 tone/lună  de deseuri reciclate si valorificate
200+ de tipuri de produse
8000 mp de spații de depozitare
170+ angajați
600+ clienți
2750 containere de marfă

Despre_noi3

Sortare

În cadrul uzinei noastre de sortare se prelucrează 21 de tone de materie primă zilnic. În cadrul sortării există procese de producţie care sunt periodic îmbunătăţite pentru a asigura o calitate constantă şi stabilă pe toată perioada anului indiferent de sezon. Alături de aceste procese avem o echipă de control care se asigură în permanenţă de calitatea a celor mai mult de 200 de tipuri de produse care rezultă din sortarea materiei prime.


Despre_noi2

Istoric

Încă din anul 1991, soții Székely au intuit necesitatea oamenilor de a-și cumpăra îmbrăcăminte. Cea mai bună oportunitate li s-a părut de a iniția un business cu îmbrăcăminte second-hand, pentru a face față cererii pieței de după Revoluție.

Totul a început cu o dubiță plină de haine, un singur angajat și o mână de clienți. Dintr-un mic depozit pentru semințe, situat în localitatea Vlaha, judeţul Cluj, de unde a început afacerea, s-a ajuns mai apoi la un grajd pentru animale, care ulterior a fost reabilitat pentru a face față cererii pieței, făcând loc unei uzine de sortare a mărfii și unui depozit en gros de vânzări, în anul 2000. Afacerea s-a extins şi în localitatea Târgu Mureş, într-un depozit  de 2000 mp.

Din lipsa de spațiu, depozitul en gros a fost mutat din localitatea Vlaha în localitatea Someșeni, mai apoi într-un depozit mult mai mare în localitatea învecinată Apahida.

Abia în 2012 s-au reîntors acasă într-o hală special construită pentru nevoile Roseco în localitatea Vlaha.

Azi, în cadrul parcului logistic din localitatea Vlaha se află uzina de sortare și depozitul en gros sub un acoperiș de 6000 mp. Numărul de angajați a crescut la 170, iar clienții la fel de numeroși.

RoSeCo srl este membra a grupului Mendola Investment Group.